Новости Днепра и Области

Армія США використовує уроки української війни для власної підготовки

У каліфорнійській пустелі Мохаве інструктори армії США вже використовують уроки з війни Росії проти України, і готують солдатів до майбутніх боїв з таким великим противником, як РФ або Китай.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

Учасники навчань цього місяця в національному навчальному центрі говорять російською. Ворожі сили, що контролюють вигадане місто Уджен, використовують постійний потік повідомлень в соціальних мережах, щоб висувати фейкові звинувачення проти підготовлюваної до атаки американської бригади.

При цьому в найближчі тижні запланований сценарій навчання наступної бригади буде зосереджений на тому, як боротися з ворогом, який має намір знищити місто ракетним вогнем, щоб захопити його.

"Я думаю, що зараз вся армія дійсно дивиться на те, що відбувається в Україні, і намагається винести уроки", – заявила міністр армії США Крістін Вормут.

За її словами, ці уроки варіюються від проблем з російським обладнанням та логістикою до зв'язку та використання Інтернету.

"Досвід російсько-українських відносин є дуже переконливою ілюстрацією для нашої армії того, наскільки важливою буде інформаційна сфера", – додала Вормут, яка провела два дні в навчальному центрі, спостерігаючи за тим, як армійська бригада веде війну проти вигаданої армії.

Нагадаємо, глава Харківської ОВА Олег Синьогубов заявив, що наразі підстав для евакуації Харкова немає.

Ми також писали про те, що з Ізюму Харківської області на територію Росії примусово вивезли понад 50 осіб.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.