Новости Днепра и Области

Результати будуть нікчемними: МЗС про “референдуми” на окупованих територіях півдня України

Міністерство закордонних справ України відреагувало на підготовку окупантами так званих "референдумів" на окупованих територіях півдня країни. У МЗС заявили, що результати голосування не визнає цивілізований світ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу МЗС України.

"Російські загарбники продовжують підготовку так званих "референдумів" на тимчасово окупованих територіях півдня України. РФ фактично йде тим же шляхом, що і в 2014 році в Луганській і Донецькій областях", – наголошується в заяві.

У відомстві підкреслили, що населення окупованих територій не підтримує злочинні дії російських окупантів і продовжує чинити опір. Як уточнили в Міністерстві, саме небажання українців підкоритися загарбникам змусило Москву почати підготовку до неприкритої фальсифікації результатів "голосування" щодо створення так званих "народних республік".

"Згідно з нормами міжнародного права та законодавства України, результати цих псевдореферендумів будуть юридично нікчемні. Україна і весь цивілізований світ ніколи не визнають ці протиправні і злочинні рішення РФ", – підсумували в МЗС.

Нагадавши, окупанти вирішили прискорити проведення в Херсонській області фейкового "референдуму", щоб створити на окупованій території чергову "Народну Республіку".

Зазначимо, раніше окупанти планували провести незаконний "референдум" у Херсонській області в перших числах травня.

Війна Росії проти України йде 57-й день. Про ситуацію на фронтах і в регіонах – у текстовому онлайні РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Перемога буде за нами! Слава Україні!