Новости Днепра и Области

На засіданні РНБО вирішили, як усунути корупцію з МСЕК

У вівторок 22 жовтня президент Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки та оборони, на якому, як стверджується, було ухвалено низку рішень щодо усунення корупційної складової з роботи медико-соціальних експертних комісій. З посиланням на главу держави в соцмережах.
Зеленський зазначає, що правоохоронці доповіли про встановлення багатьох фактів порушень та очевидно фальшивих інвалідностей посадовців.
За словами президента, РНБО визначила перелік рішень, "які повернуть справедливість", а він затвердив їх указом.

"Зокрема, це цифровізація процесів проходження всіх етапів медико-соціальних експертних комісій, реальна перевірка декларацій членів МСЕК, перевірка й перегляд необґрунтованих рішень щодо інвалідності посадовців і аудит відповідних пенсійних нарахувань, законодавчі зміни для невідкладного реформування системи медико-соціальної експертизи в Україні, а також перегляд системи та механізму нарахувань пенсійних виплат посадовцям державних органів. Але вважаю, що відповідальність за ситуацію зараз має бути персональною", – сказав президент.

Зеленський додав, що доручив премʼєр-міністру розв’язати проблему на рівні центральних органів виконавчої влади, зокрема відповідних міністерств. Потрібні кадрові рішення.
За його словами, також повинна бути й політична відповідальність генерального прокурора за ситуацію в органах прокуратури України.