Новости Днепра и Области

Брехня Росії суперечить логіці і здоровому глузду, – постпред США в ООН

Росія займається чистою дезінформацією, і брехня Москви на міжнародній арені щодо України та своєї військової агресії суперечить і логіці, і здоровому глузду, заявила постійний представник США при ООН Лінда Томас-Грінфілд на засіданні Ради Безпеки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання Радбезу ООН.

Вона наголосила, що РФ неодноразово брехала, в тому числі й у Раді Безпеки ООН, а також поширювала теорії змови, неправдиву інформацію, й "ця брехня ставала все більше кожен раз".

Так, нагадала Томас-Грінфілд, 3 місяці тому постпред РФ при ООН запевняв, що Кремль не планував напад в Україну, а зараз в Москві заявляють, що "вторгнення ніколи не відбувалося".

"Вони навіть заявляють, що Україна атакує сама себе – скидає бомби на свої будинки, своїх людей, атакує свою демократію. Це брехня суперечить будь-якій логіці, здоровому глузду. Росія займається чистою дезінформацією", – говорить дипломат.

Також Томас-Грінфілд зазначила, що всім відома правда про війну РФ проти України, і що єдиним винуватцем є Кремль. Вона додала, що тільки Москва, яка почала війну, може її й припинити.

Раніше повідомлялося, що постпред України при ООН Сергій Кислиця заявив, що наближається час, коли поплічники Володимира Путіна будуть засуджені за воєнні злочини.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.