Новости Днепра и Области

США допоможуть передати Україні радянські танки, – NYT

Адміністрація президента США Джо Байдена працюватиме з союзниками над передачею Україні танків радянського виробництва, щоб наша країна зміцнила оборону у східних областях, де тривають бої з російськими окупантами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

Таке рішення було прийнято у відповідь на запит президента України Володимира Зеленського, розповів журналістам офіційний представник США.

Це перший випадок з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, коли Штати погоджуються виступити як посередник для допомоги в передачі "радянських" танків, які війська ЗСУ вміють використовувати.

За словами чиновника на умовах анонімності, поставки почнуться найближчим часом. Скільки танків буде відправлено та з яких країн будуть відбуватися поставки – не уточнюється.

Нагадаємо, наприкінці березня президент Зеленський розповів про телефонні переговори з американським колегою Байденом, і обговорення необхідної допомоги з озброєнням. Серед іншого, глава Української держави наголошував, що зараз наша країна потребує танки.

Повномасштабна війна Росії проти України триває 38-ту добу. Про ситуацію на фронтах і в регіонах – у текстовому онлайні РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Перемога буде за нами! Слава Україні!